Transportstyrelsen - It

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet

I rollen som it-arkitekt på Transportstyrelsen kommer du att utveckla och förvalta myndighetens integrationslösningar, omvärldsbevaka och införa nya integrationslösningar. Du kommer även vara med i ett stort arbete med att modernisera och framtidssäkra verksamhetens integrationer genom att ta fram nya integrationsplattformar och system genom omvärldsbevakning och nyutveckling.

Du kommer att arbeta tillsammans i agila utvecklingsteam med erfarna it-arkitekter, operativa ledare, integrationsutvecklare och systemtekniker inom integration. Du kommer även att samarbeta med andra, framförallt inom it-avdelningen men även inom andra delar av myndigheten, för att säkerställa att vi har integrationsplattformar som möter dagens och framtidens behov.

Hos oss är du viktig

Gillar du att jobba tillsammans med andra och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärsutveckling, ett förtroendefullt chefs- och medarbetarskap och ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsgivare som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider, väl tilltaget antal semesterdagar och lediga klämdagar.

Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen

Du kommer att

 • tillsammans med andra it-arkitekter i samråd med myndigheter och andra externa parter standardisera informationsutbyte gällande it-integrationer
 • tillsammans med andra it-arkitekter arbeta med säkerhetshöjande åtgärder för att skapa stabila och säkra lösningar för verksamheten
 • tillsammans med sektionens agila team och med verksamheten skapa framtidens lösningar för integrationer inom myndigheten
 • tillsammans med andra arkitekter arbeta strategiskt med integrationer
 • ansvara för att förvalta arkitekturen gällande integrationsplattformar
 • ingå i nätverket av it-arkitekter på myndigheten
 • stötta och vägleda integrationsutvecklare och systemtekniker för att säkerställa hög kvalitet och bidra till kunskapshöjning.

Du måste ha

 • minst 3 års erfarenhet av arbete som it-arkitekt med inriktning integrationer
 • minst 3 års erfarenhet av Biztalk. 

Det är meriterande om du också har

 • certifiering inom it-arkitektur som DF-kompetens eller motsvarande
 • erfarenhet av integrationsmönster och integrationsarkitektur
 • erfarenhet av design och utveckling av API:er
 • erfarenhet av distribuerade system och ESB-teknologi
 • arbetat med utveckling eller drift av samhällskritiska system.

Vi vill att du

 • tar ansvar för din uppgift, är strukturerad och har ett stort engagemang i dina arbetsuppgifter
 • är kommunikativ och serviceinriktad med förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren
 • planerar, organiserar och prioriterar ditt arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller dina tidsramar
 • har förmåga att arbeta med komplexa frågor, du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Örebro. Tillsättning enligt överenskommelse Vi tillämpar normalt provanställning. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vid frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Therése Engdahl, 010-495 62 07. ST, Axel Frick och Saco-S, Benedicte Johansson, nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Ansök

Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2024-2868. Vi behöver din ansökan senast den 28 juni 2024. Har du skyddade personuppgifter, ska du skicka in din ansökan per post, kontakta rekryterande chef för information om hur du går tillväga. I dina ansökningshandlingar behöver du beskriva på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten uppvisas. 

Välkommen att bli vår nya kollega!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer TSG 2024-2868
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb