Transportstyrelsen, It, Norrköping, Borlänge, Stockholm

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet

Hos oss utvecklar du effektiva, smarta och hållbara lösningar för det svenska samhället. Du arbetar med systemutveckling inom främst BI, business intelligence, som stöder vår myndighet i att fatta datadrivna beslut, ta fram underlag samt att göra prognoser och beräkningar. Du designar nya lösningar och features samt vidareutvecklar hållbarheten av befintliga system. 

Arbetet kommer att ske inom produkt Dataanalys som idag består av två it-leveransteam. 

Hos oss är du viktig

Gillar du att jobba tillsammans med andra och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärsutveckling, ett förtroendefullt chefs- och medarbetarskap och ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsgivare som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider, väl tilltaget antal semesterdagar och lediga klämdagar.

Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen

Du kommer att

 • vara specialiserad inom området BI/analytics genom att jobba med hela processen, från krav till systemutveckling av BI-lösningar
 • bidra till Transportstyrelsens leveranser av stöd för uppföljning, planering och analys
 • ingå i ett utvecklingsteam där vi jobbar agilt enligt scrum. 

Du måste ha

 • relevant eftergymnasial utbildning inom it från universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som vi kan bedöma som likvärdig
 • minst tre års arbetslivserfarenhet av utveckling inom BI-området
 • minst tre års arbetslivserfarenhet av att bygga datalager (datamodellering; ETL med SSIS samt SSAS)
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Det är meriterande om du också har

 • erfarenhet av hela Microsoft BI-stacken
 • erfarenhet av att arbeta med Data Lakes 
 • kompetens inom PowerBI
 • kunskap om Kimballs metodik (modellering)
 • erfarenhet av agilt arbetssätt. 

Vi vill att du

 • är bra på att lyssna in verksamhetens behov och att du är bra på att visualisera data
 • är mål- och resultatinriktad
 • är kreativ
 • är serviceinriktad
 • har god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Örebro, Norrköping, Borlänge eller Stockholm. Tillsättning enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vid frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Martine Ahlse, 0703 79 79 16, martine.ahlse@transportstyrelsen.se eller BI-arkitekt Lars Axelsson, 0722 30 93 22,  lars.axelsson@transportstyrelsen.se. ST, Siv Nederman och Saco-S, Benedicte Johansson nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Ansök

Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2024-2667. Vi behöver din ansökan senast den 12 augusti 2024. Har du skyddade personuppgifter, ska du skicka in din ansökan per post, kontakta rekryterande chef för information om hur du går tillväga. I dina ansökningshandlingar behöver du beskriva på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten uppvisas. 

Välkommen att bli vår nya kollega!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örebro, Norrköping, Borlänge, Stockholm
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer TSG 2024-2667
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-08-12
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb