Transportstyrelsen, It

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet

"Vi jobbar mycket med att ha en kreativ och öppen arbetsplats. Det ska vara frihet under ansvar, och hög delaktighet" - så beskriver sektionschefen för Infrastrukturdrift sin sektion. 

Inom vår it-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring och söker nu en systemtekniker till vår infrastrukturdrift. Vi har ett helhetsansvar för it-infrastrukturen, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

Du kommer att ingå i en grupp med ansvar för helheten för våra lagring och backupplattformar. Vi tar hand om både hårdvara och mjukvara hela vägen från design till drift och förvaltning. Vår miljö är komplex och bygger på mycket höga tillgänglighets – och säkerhetskrav vilket kräver att vi alla bidrar med våra expertkunskaper och är öppna för att lära av varandra.

Hos oss är du viktig

Gillar du att jobba tillsammans med andra och vill du utvecklas i din yrkesroll? Hos oss kan du förvänta dig karriärsutveckling, ett förtroendefullt chefs- och medarbetarskap och ett hållbart arbetsliv. Vi är en trygg arbetsgivare som månar om din hälsa med tid för friskvård på arbetstid, flexibla arbetstider, väl tilltaget antal semesterdagar och lediga klämdagar.

Läs mer om hur det är att jobba på Transportstyrelsen

Du kommer att arbeta med

 • NetApp Ontap
 • NetApp SnapCenter
 • Rubrik
 • Ansible
 • Containerplattform. 

Du måste ha

 • akademisk examen med inriktning mot IT eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • arbetat i en liknande roll inom de senaste två åren, samt ha totalt minst tre års erfarenhet av rollen  
 • erfarenhet av lagring och backup i komplexa systemlandskap inom de senaste två åren, samt ha totalt minst två års erfarenhet av detta
 • goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du också har

 • goda kunskaper om virtualiseringsplattformar
 • goda kunskaper inom nätverk
 • kunskap om automatisering av IT-infrastruktur
 • generell kompetens inom både Windows server och Linux.

Vi vill att du

 • arbetar bra med andra människor samt relaterar till den på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och har ett prestigelöst förhållningssätt
 • är självgående och tar ansvar för din uppgift,  du strukturerar själv ditt arbete, driver dina processer vidare och ser dokumentation som en självklarhet
 • är vetgirig och är intresserad av att underhålla dina kunskaper och hålla dig ajoúr inom ditt område
 • har ett högt säkerhetsmedvetande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Örebro. Tillsättning enligt överenskommelse. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vid frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Mattias Löfroth, 010-495 54 32, mattias.lofroth@transportstyrelsen.se.  ST, Siv Nederman och Saco-S, Benedicte Johansson nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Ansök

Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer TSG 2024-2765. Vi behöver din ansökan senast den 27 juni 2024. Har du skyddade personuppgifter, ska du skicka in din ansökan per post, kontakta rekryterande chef för information om hur du går tillväga. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem och kan komma att använda urvalstest. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten uppvisas. 

Välkommen att bli vår nya kollega!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer TSG 2024-2765
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb